Za pilote

Jelkin Hram se ponaša s celostno ponudbo za jadralne padalce in zmajarje. Od nastanitve, domače hrane, pa do vseh informacij in uslug, ki jih jadralni padalci potrebujejo.

Smo prvi specializiran center jadralnih padalcev v dolini Soče in prav gotovo med prvimi take vrste v Evropi!

Več kot 25 let tradicije in izkušenj!

Tradicija

Začetki segajo v leto 1987, ko smo podprli prve jadralne padalce v Drežnici in Kobaridu. Danes pilot pri nas lahko dobi vse kar potrebuje, na enem mestu: testni center jadralnih padal, transport na vzletna mesta, informacije o vremenu, na željo tudi vodenje z učiteljem letenja.

Za izkušene pilote, ki si želijo izpiliti znanje XC preletov, pa po dogovoru ponujamo tudi spremstvo pilotov svetovnega ranga. V naše dolgoletne izkušnje zaupa preko 20 padalskih šol, društev in agencij iz vsega sveta, ki se k nam vedno znova vračajo.
Soška dolina je svetovno znana po idealnih pogojih za letenje. To potrjuje tudi dejstvo, da je bilo v naših krajih postavljenih več svetovnih rekordov v preletih. Odlični letalni pogoji so bili vzrok, da smo pri nas gostili že več tekem svetovnega pokala, več državnih prvenstev in mednarodnih tekem z vso svetovno elito.

Jelkin Hram tudi danes podpira lokalno društvo Adrenalin, sodeluje pri razvoju športnega turizma, jadralnega padalstva v Posočju ter sponzorira tekme in posameznike na svetovnem nivoju.

Za tiste, ki ne letite, lahko to izkušnjo doživite prav v dolini smaragdne Soče. V kolikor si to želite, vas izkušen pilot po dogovoru popelje s tandemom pod nebo…

Z nami varno pod nebo…

Paragliding Shuttle service

Storitve prevoza oseb na vzletna mesta nudimo tudi za ostale pilote, ki niso nastanjeni pri nas, vendar imajo gostje Jelkinega Hrama prednost in tudi določene ugodnosti. Na vašo željo vas lahko na vzletišče odpeljemo tudi s pristajalnega mesta, kampa ali druge lokacije. Za prevoz na vzletišče je zaradi lažje organizacije potrebna predhodna rezervacija.

Potrebujete prevoz…?

Po predhodnem dogovoru, nudimo prevoze po soški dolini tudi za pohodnike in kolesarje, transferje iz in na letališča. (Trst, Benetke, Ljubljana…)

Na vas pa mislimo tudi v dneh, ko vreme ne dopušča letenja. Peljemo vas lahko na ogled bližnjih in tudi bolj oddaljenih naravnih zanimivosti, vodne športe na Soči, ki so kot nalašč za sprostitev adrenalina. Lahko pa enostavno lenarite v naši savni…
Cene prevozov na vzletna mesta si lahko ogledate v ceniku.

Prijeten let vam želimo!

Vodništvo

Da bi bilo vaše letenje čim lepše in da bi lahko jadrali brez skrbi, vas lahko z našimi vozili peljemo na vzletišče, ki ga skupaj z vami izberemo glede na dane vremenske pogoje. Ozben, Kuk, Kobala, Srednji vrh-Matajur in posebno Stol so vzletišča, oddaljena največ uro vožnje iz Drežnice. Omogočajo vam lepe panoramske lete nad Soško dolino ali pa dolge “cross country” prelete v Julijskih Alpah.
Na vašo željo in po dogovoru vas lahko naš učitelj letenja in izkušen pilot vodi v termiki nad smaragdno Sočo ali pa vam le nudi vse vremenske informacije in nasvete. Za vas poskrbimo tudi po pristanku. Enostavno nas pokličete in naš šofer vas bo odpeljal na želeno lokacijo…Sicer pa smo po radijski postaji lahko ves čas na zvezi.

Zavedamo se, da je varnost na prvem mestu, zato posvečamo posebno pozornost stalnemu spremljanju vremenske situacije, sodelujemo z lokalnim društvom Adrenalin in z Gorsko reševalno službo.

Hike & fly…

Naš »green tip« oziroma eko nasvet je hike & fly!

Sami ali skupaj z našimi izkušenimi lokalnimi piloti odkrijte lepote skritih stezic, ki vas popeljejo do vzletišča…

hike & fly je v zadnjih letih vedno bolj priljubljen pri jadralnih padalcih. Prilagojena oprema, ki je precej lažja od standardne omogoča pilotu udoben vzpon na hrib, s katerega odleti z jadralnim padalom.

Velikokrat se pošalimo, da je bilo včasih jadralno padalstvo pravi šport. Do vzletišč, ki so bila takrat visoko v gorah se je dostopalo peš. Tako je jadralni padalec v poletu lahko užival kakšno minuto več. Z leti je razvoj naredil svoje. Piloti so v glavnem iskali vzletišča, ki so dostopna z vozili in se s pomočjo vzgornikov in termike dvigali višje ter leteli vedno dlje. Lahko rečemo, da se ta športni duh iz preteklosti spet vrača v naše vrste. Vse več je pilotov, ki želijo združiti hojo in letenje. Nekateri se celo odpravijo na daljše ture ali parabivak, kjer več dni ali celo tednov premagujejo razdalje le s pomočjo hoje in letenja.

V kolikor vas hike & fly zanima, vam na vašo željo nudimo vse potrebne informacije, za posameznike ali manjše skupine pa tudi spremstvo izkušenih lokalnih pilotov.

Vzletišča

Kjer s pogledom proti jugu lahko opazuješ odsev sonca v jadranskem morju,  proti severu pa zreš v mogočne gore julijskih Alp, leži na obronkih Triglavskega narodnega parka pravi paradiž za jadranje z jadralnimi padali in zmaji. Sama lega in geografske značilnosti ponujajo odlične pogoje za jadralno letenje tako začetnikom kot izkušenim pilotom.

Društvo Adrenalin paragliding team Gornje Posočje vzdržuje in skrbi za urejenost vzletnih točk in pristajalnih mest v Kobariški občini. Za urejenost vzletne točke Kobala skrbi DPL Posočje, za vzletišča na Bovškem skrbi JPD Kanin na Lijaku pa za urejenost skrbi Polet Nova Gorica.

Več na:
» Društvo Adrenalin
» DPL Posočje
» Polet Nova Gorica
» JPD Kanin

Za uporabo vzletnih točk in pristajalnih mest potrebujete dovolilnico (članstvo ZPLS). Uporabniki vseh vzletnih točk in pristajalnih mest uporabljajo le-te na lastno odgovornost. Letite le v primernih pogojih. Max višina letenja nad opisanimi vzletišči je 2900m AMSL (Lijak 750mAGL). Odnašajte smeti s seboj in spoštujte naravo, živali, ptice… Želimo vam prijeten let in srečen pristanek!

Povezave: Skytech | Spletne kamere| Meteo.si | sffa.org | xcglobe.com