“Če si kdaj okusil leteti, boš vedno hodil z očmi obrnjenimi v nebo. Od tukaj si in tja se boš dolgo vračal”

Leonardo da Vinci

Tandem

Želite doživeti pogled na svet, kot ga vidijo ptice? Doživeti trenutke čiste svobode? Presenetiti svoje najdražje z unikatnim darilom? Vas zanima jadralno padalstvo, pa bi prej radi poizkusili z izkušenim pilotom? Po dogovoru vam nudimo tandemske polete iz vzletišč najlepših delov Slovenije.

Za svojevrstno doživetje ne potrebujete predznanja in posebne opreme, ampak le željo po letenju, ki lahko kmalu preide v strast.

Jadralno padalstvo je šport, ki je v veliki meri odvisen od vremena, zato za letenje v tandemu izbiramo samo najlepše in najvarnejše dni. Polet je zato tudi težko planirati vnaprej.

Izkušeni in licencirani piloti vas odpeljejo na eno od okoliških vzletišč, ki je dnevu najbolj primerno. Pilot priskrbi vso potrebno opremo, priporočljivo je le, da se letnemu času primerno oblečete in obujete pohodne čevlje. Pred vzletom vam pilot posreduje nekaj osnovnih navodil, skupaj z vami naredi nekaj korakov in že ste v zraku. Med letom so vaše roke proste, tako da lahko vašo izkušnjo dokumentirate s fotoaparatom ali kamero. Na željo lahko to stori tudi pilot.

Dolžina leta je v veliki meri odvisna od vremenskih razmer, povprečno pa let traja okoli 30 minut.

Ugodne vremenske razmere, lepota smaragdne reke in Julijskih Alp k nam privabljajo pilote iz vsega sveta. Zakaj  si ne bi teh lepot ogledali tudi vi? Oglejte si jih iz zraka!