Drežnica je odlično izhodišče za pohodnike, gorske kolesarje, kajakaše, jadralne padalce, skratka ljubitelje gora in neokrnjene narave. Ponuja pa naša bližnja in daljna okolica še veliko več…

Zimske aktivnosti

V zimskem času se naša dolina obleče v belo in gore postanejo pravi magnet za oboževalce smuke. Nam najbližje smučišče je Kanin/Sella Nevea, ki je od nas oddaljeno približno 40 minut vožnje. V neposredni bližini se nahaja smučarska šola Alpska šola Bovec, ki ponuja izposojo smučarske opreme, individualno ali skupinsko šolo smučanja ter šolo turnega smučanja.

Povezava: Alpska šola Bovec

Pohodništvo

Pogled na gore vas bo popeljal v novo dimenzijo, ljubitelje pohodništva pa bo zvabil v objem travnikov in skalovja, z bogatim rastlinskim in živalskim svetom. Okoliški vrhovi Krn, Krasji vrh in na jugu Ozben ponujajo tako daljše kot manj zahtevne krajše ture. Skozi Drežnico vodi daljinska pohodniška pot Alpe Adria Trail. Tisti, ki vam hoja v gore dela preglavice, si lahko ogledate okoliške znamenitosti, kot so Koseška korita, slap Kozjak, slap Krampež, slap Curk…

Pohodniki, ki jih še posebno zanima zgodovina, lahko najamejo vodiča, ki jih bo popeljal po poteh prve svetovne vojne ali pa razkazal lepote planšarij pod Krnom. V Jelkinem Hramu lahko najamete tudi izkušenega vodiča za ture v Julijske Alpe, si sposodite pohodniško opremo, izberete naš pohodniški paket, ki ga lahko prilagodimo po vaših željah.

Posebnost iz naše ponudbe

»Hike&Fly«. Ponujamo možnost kombinacije različnih pohodniških tur s poletom z jadralnim padalom v tandemu. Namesto sestopa odletimo v dolino. Zaključite pohodniško turo na vrhu hriba, od koder vas v dolino odpelje izkušen pilot z tandem jadralnim padalom.

Povezave: Alpe Adria Trail | Gotrek | Poti miru v posočju

Gorsko kolesarjenje

Za gorsko kolesarjenje je v bližini vasi veliko možnosti. Raznolike poti vam omogočajo vse od turistične vožnje pa do adrenalinskih ekstremnih spustov. Če se odločite za daljše ture v Posočju, so vam v gostišču na voljo razni vodniki in zemljevidi z vrisanimi turami, namenjeni posebej gorskim kolesarjem. Prav tako lahko najamete izkušenega vodiča, ki vam bo pokazal vse skrite poti vzdolž smaragdne Soče. Če radi kolesarite, izberite naš MTB paket, ki ga lahko prilagodimo po vaših željah. Za shrambo koles je na voljo zaprta garaža, kjer bo vaše kolo na suhem in varnem.

Če ste kolo pustili doma, si gorsko kolo lahko izposodite pri nas.

Povezave: Positive Sport | MTB Slowenien

Ne daleč od nas, v dolini teče hči planin,
smaragdna Soča, ki ponuja obilo vodnih užitkov.

Rafting, Hydrospeed, Kajak

Ne daleč od nas, v dolini teče hči planin, smaragdna Soča, ki ponuja obilo vodnih užitkov.

Reka Soča vam v poletnih mesecih omogoča obilo zabave: plavanje, ribarjenje, rafting, hydrospeed in kajak. Za tiste, ki si želite avantur na vodi po dogovoru poskrbimo, da vas izkušeni vodiči popeljejo na reko, naredite prve zavesljaje v šoli kajaka ali pa si le sposodite opremo.

Soteskanje je poseben izziv za tiste, ki želite nekaj več! Po ozkih soteskah se boste spuščali po brzicah prek slapov, skakali v tolmune in premagovali samega sebe. Na zabaven in dinamičen način spoznate tisočletno delo narave.

Povezave: Positive Sport

Športno plezanje

V naši neposredni bližini je več plezališč, ki ponujajo raznovrstne smeri. »Žuanu rob« je najbližji, vasi oddaljen le dober kilometer. Plezališče »Pod Kopitcem« pod vasjo Magozd ima 9 smeri ocenjenih z 4c do 6b+.  Plezališče Nadiža pri Kredu ob reki Nadiži ima 14 smeri ocenjenih z 4a do 7c. Plezališče Škratova skala v Kobaridu ima 8 smeri  ocenjenih z 4b do 7a. To so urejena plezališča za vse tiste, ki vas srbijo prsti.

Povezave: Plezalni vodnik

Nadiža

Nedaleč stran, le kakih 20minut vožnje proti Italiji, teče reka Nadiža. V poletnih mesecih, ko nam postane prevroče, je Nadiža odlična možnosti za ohladitev. Urejeni tolmuni vabijo na osvežitev in oddih.

Medtem ko ima Soča le dobrih 10°c in v njej plavajo le najbolj pogumni, se Nadiža ogreje tudi preko 20°c…

 

Ostale aktivnosti

Drežniški pust

“Drežnšk pust” s “ta lepimi in ta grdimi” sodi med posebne značilnosti Drežnice. Pustovanje na pustno soboto je nekakšen vrhunec zelo starih tradicionalnih običajev, povezanih z drežniško fantovščino. Za kaj več pa je potrebno obiskati Drežnico.

Drežniški pust

Ribolov

Za ribiče edinstvena smaragdna Soča s svojim biserom, Soško postrvjo, prav gotovo ponuja priložnost, ki jo mora poizkusiti vsak ribič.

Ribiška družina Tolmin

Jahanje

Za vse ljubitelje jahanja s konji so v dolini jahalni centri, kjer se lahko naučite jahanja ali pa uživate v večdnevnih turah.

Jahanje

Muzejske zbirke Drežnica

Poleg privatne muzejske zbirke Batognice iz 1. sv. vojne in etnološke zbirke, ki vas popelje skozi čas na Drežniškem, je v vasi Drežnica mogoč ogled tudi zelo zanimive družinske lovske zbirke, kjer si lahko ogledate živali iz planinskega raja pod Krnom.

Soška fronta